Tällä sivustolla käytetään evästeitä kävijämäärien seurantaan sekä markkinoinnin kehittämiseen.

OPPILAITOKSET

Voit valita avoimia opintoja usean eri oppilaitoksen tarjonnasta. Löydät tältä sivulta lisätietoja opintoja tarjoavista oppilaitoksista.

kuvan selite

Etelä-Karjalan koulutuskuntayhtymä/Saimaan ammattiopisto Sampo

Oppilaitoksen tarjoamat avoimet opinnot
Oppilaitoksen kotisivut

kuvan selite

Invalidisäätiö/Ammattiopisto Live

Ammattiopisto Live on Invalidisäätiön ylläpitämä, Suomen toiseksi suurin ammatillinen erityisoppilaitos ja erityisopetuksen kehittämiskeskus, jossa opiskelee vuosittain tuhatkunta opiskelijaa. Henkilöstömäärä on noin 420. Koulutustarjontaamme kuuluvat valmentava ja kuntouttava koulutus, ammatillinen peruskoulutus sekä ammatillinen lisäkoulutus. Koulutuspalveluiden lisäksi tarjoamme erilaisia opetus-, kehittämis- ja asiantuntijapalveluja toisille oppilaitoksille sekä muille yhteistyötahoille. Ammatillinen peruskoulutuksemme on tarkoitettu ensisijaisesti henkilöille, jotka tarvitsevat opinnoissaan ja jatkosijoittumisessaan erityistä tukea. Tuen tarpeen syitä voivat olla esimerkiksi terveydelliset syyt, oppimisvaikeudet sekä sosiaaliset tai psyykkiset ongelmat. Tavoitteenamme on, että Ammattiopisto Livestä valmistuneet opiskelijat sijoittuvat työelämään ja yhteiskuntaan hyvän, yksilöllisen ammattitaitonsa kautta ja saavat halun elinikäiseen oppimiseen.

Oppilaitoksen tarjoamat avoimet opinnot
Oppilaitoksen kotisivut

kuvan selite

Länsirannikon koulutus Oy WinNova

Länsirannikon Koulutus Oy WinNova järjestää toisen asteen ammatillista perus-, lisä- ja täydennyskoulutusta, oppisopimuskoulutusta sekä muuta ammatillista koulutusta. Työelämän kehittäminen on ammattikoulutuksen ohella keskeinen ydintehtävä. Monialaisena koulutuksen järjestäjänä tarjoamme nuorille ja aikuisille laadukkaita urapolkuja samalla kun toimimme aluekehityksen aktiivisena vaikuttajana sekä työ- ja elinkeinoelämän kehittäjänä.

Oppilaitoksen tarjoamat avoimet opinnot
Oppilaitoksen kotisivut

kuvan selite

Salon seudun koulutuskuntayhtymä

Salon seudun koulutuskuntayhtymä tarjoaa monipuolista ammatillista koulutusta nuorille, aikuisille ja työyhteisöille. Vuosittain oppilaitoksissamme opiskelee yli 5000 opiskelijaa ja asiakasta. Työntekijöitä on n. 300. Salon seudun koulutuskuntayhtymän omistavat kuusi Salon alueen kuntaa ja kaupunkia; Kemiönsaari, Koski Tl, Paimio, Salo, Sauvo ja Somero. Toimimme taloudellisesti itsenäisenä koulutuksenjärjestäjänä sekä alueemme vastuullisena ja asiakaslähtöisenä työelämän kehittäjänä.

Oppilaitoksen tarjoamat avoimet opinnot
Oppilaitoksen kotisivut

kuvan selite

Stadin ammattiopisto

Stadin ammattiopisto on Suomen suurin monialainen ammatillinen oppilaitos, joka tarjoaa koulutusta ja palveluita nuorten ammatillisessa peruskoulutuksessa, aikuiskoulutuksessa, oppisopimuskoulutuksessa sekä nivelvaiheessa. Stadin ammattiopisto myös räätälöi koulutuskokonaisuuksia yrityksille. Ammattiopistossa opiskelee noin 16 000 opiskelijaa, yli 50 eri ammattiin. Henkilöstöä on noin 1 000. Stadin ammattiopisto on osa Helsingin kaupungin Kasvatuksen ja koulutuksen toimialaa.

Oppilaitoksen tarjoamat avoimet opinnot
Oppilaitoksen kotisivut

kuvan selite

Turun aikuiskoulutuskeskus

Turun Aikuiskoulutuskeskus on ammatilliseen aikuiskoulutukseen erikoistunut koulutuksen järjestäjä, joka toteuttaa omaehtoista aikuiskoulutusta, oppisopimuskoulutusta, työvoimakoulutusta sekä yritysten henkilöstökoulutusta. Toimimme Turussa Kärsämäentiellä ja Artukaisissa sekä Salossa. Liikevaihtomme v. 2015 oli reilut 17 miljoonaa euroa.

Oppilaitoksen tarjoamat avoimet opinnot
Oppilaitoksen kotisivut

kuvan selite

Turun ammatti-instituutti

Turun ammatti- instituutin on Turun kaupungin omistama oppilaitos, joka tarjoaa monialaisesti koulutusta ja tutkintoja lähes 60 eri tutkintoon. Tarjontaamme kuuluu myös valmentavaa koulutusta, vankilakoulutusta ja maahanmuuttajakoulutusta, opettajien täydennyskoulutusta sekä työpaikkaohjaajakoulutusta. Vuosittain meillä opiskelee noin 5000 opiskelijaa. Työntekijöitä on n. 450 henkeä. Toimimme Turussa seitsemässä eri toimipisteessä.

Oppilaitoksen tarjoamat avoimet opinnot
Oppilaitoksen kotisivut

kuvan selite

Turun iltalukio

Iltalukio on elinikäisen oppimisen tyyssija. Opiskelu vastaa nykyajan yleissivistäviin tieto- ja taitovaatimuksiin, joita tarvitaan yhä enemmän myös työelämässä. Iltalukio antaa samanlaisen pohjan jatko-opintoihin kuin nuorisoasteen oppilaitokset. Iltalukiossa voi päivittää yleisiä työelämävalmiuksia opiskelemalla kieliä ja viestintää. Tarjolla on äidinkieltä, suomea ulkomaalaisille (Finnish for Foreigners), englantia ja ruotsia sekä ns. lyhyinä kielinä espanjaa, italiaa, saksaa, ranskaa, venäjää, kiinaa ja japania. Meille voi tulla hankkimaan täydennyskoulutusta yliopistoon tai ammattikorkeakouluun. Tarjolla on kielten lisäksi kemiaa, fysiikkaa, biologiaa, pitkää matematiikkaa, psykologiaa, historiaa. Iltalukiossa on mahdollista harjoitella myös virkamiesruotsin kokeeseen. Jokainen voi rakentaa oman opinto-ohjelmansa mahdollisuuksiensa mukaan. Joustavuuden ansiosta suunnitelmia voi tarkentaa ja muuttaa matkan varrella.

Oppilaitoksen tarjoamat avoimet opinnot
Oppilaitoksen kotisivut

Tämä palvelu on kehitetty valtakunnalliseen käyttöön eri oppilaitosten yhteistyönä AAVA – Avoin väylä ammattiin hankkeessa vuosina 2015–18. Palvelun kehittämiseen on osallistunut lähes 2 000 nuorta ja aikuista yhdessä oppilaitosten opetus- ja ohjaushenkilöstön sekä ohjauspalvelujen asiantuntijoiden kanssa. Hanke nimettiin vuonna 2018 Suomen ehdokkaaksi Euroopan komission jakaman European Funding for Excellence award -palkinnon saajaksi. Hanke saavutti kilpailussa toisen sijan.

Avoimia opintoja tarjoavat oppilaitokset vastaavat opintojen sisällöistä ja käytännön toteutuksesta. Palvelun yhteistyösopimuksen solmineet oppilaitokset omistavat palvelun ja vastaavat sen ylläpidosta yhteisesti.

Palvelun valtakunnallista käyttöönottoa testataan Avoimet ammatilliset opinnot -hankkeessa vuosina 2018-2020. Hanketta rahoittavat Euroopan sosiaalirahasto, ELY-keskus ja toteuttajaorganisaatiot.

Lisätietoja: Projektipäällikkö Jaana Kilpinen, Turun kaupungin sivistystoimiala, Suunnittelu- ja kehittämispalvelut, p. 050 4283154. etunimi.sukunimi@Turku.fi