Tällä sivustolla käytetään evästeitä kävijämäärien seurantaan sekä markkinoinnin kehittämiseen.

OPISKELUTAVAT

Voit suorittaa avoimia ammatillisia opintoja verkossa joustavasti eri elämäntilanteissa ja omaan tahtiisi silloin kun se sinulle parhaiten sopii. Osa opinnoista tapahtuu itsenäisesti ja osa opettajan johdolla. Opintokuvauksista löydät tarkemmat tiedot siitä, miten opiskelu käytännössä tapahtuu.
kuvan selite

Itsenäinen opiskelu verkossa

Opiskelu tapahtuu itsenäisesti oppilaitoksen sähköisessä oppimisympäristössä, josta löytyvät opiskelumateriaalit ja oppimistehtävät ohjeineen.

Näytä tämän opiskelutavan avoimet opintokokonaisuudet

kuvan selite

Monimuoto-opiskelu verkossa

Monimuoto-opiskelu sisältää sekä itsenäistä että opettajan johdolla tapahtuvaa opiskelua oppilaitoksen sähköisessä oppimisympäristössä, josta opiskelumateriaalit ja oppimistehtävät löytyvät. Opiskelussa hyödynnetään vaihtelevasti erilaisia menetelmiä ja oppimisympäristöjä.

Näytä tämän opiskelutavan avoimet opintokokonaisuudet

kuvan selite

Opiskelu opettajan johdolla verkossa

Opiskelu tapahtuu opettajan johdolla oppilaitoksen sähköisessä oppimisympäristössä (esim. Moodle tai Blackboard), josta opiskelumateriaali ja oppimistehtävät löytyvät. Oppimisympäristössä opiskelija voi mm. tehdä tehtäviä ja testejä sekä olla yhteydessä opettajaan ja muihin opiskelijoihin. Opetus voi tapahtua myös verkossa reaaliaikaisena, jolloin opettaja ja opiskelijat ovat samaan aikaan päätteen (tietokone, tabletti tai älypuhelin) äärellä, mutta fyysisesti eri paikassa.

Näytä tämän opiskelutavan avoimet opintokokonaisuudet

Tämä palvelu on kehitetty valtakunnalliseen käyttöön eri oppilaitosten yhteistyönä AAVA – Avoin väylä ammattiin hankkeessa vuosina 2015–18. Palvelun kehittämiseen on osallistunut lähes 2 000 nuorta ja aikuista yhdessä oppilaitosten opetus- ja ohjaushenkilöstön sekä ohjauspalvelujen asiantuntijoiden kanssa. Hanke nimettiin vuonna 2018 Suomen ehdokkaaksi Euroopan komission jakaman European Funding for Excellence award -palkinnon saajaksi. Hanke saavutti kilpailussa toisen sijan.

Avoimia opintoja tarjoavat oppilaitokset vastaavat opintojen sisällöistä ja käytännön toteutuksesta. Palvelun yhteistyösopimuksen solmineet oppilaitokset omistavat palvelun ja vastaavat sen ylläpidosta yhteisesti.

Palvelun valtakunnallista käyttöönottoa testataan Avoimet ammatilliset opinnot -hankkeessa vuosina 2018-2020. Hanketta rahoittavat Euroopan sosiaalirahasto, ELY-keskus ja toteuttajaorganisaatiot.

Lisätietoja: Projektipäällikkö Jaana Kilpinen, Turun kaupungin sivistystoimiala, Suunnittelu- ja kehittämispalvelut, p. 050 4283154. etunimi.sukunimi@Turku.fi