Tällä sivustolla käytetään evästeitä kävijämäärien seurantaan sekä markkinoinnin kehittämiseen.
oppilaitoksen_nimi

Yrittäjyys ja yrittäjämäinen toiminta 2

KENELLE

Yrittäjyydestä kiinnostuneille tai ammatillisen perustutkinnon suorittajille, jotka tarvitsevat tätä osa-aluetta vastaavaa osaamista.

AJANKOHTA

Nonstop

SISÄLLÖN KUVAUS

Tämän opintokokonaisuuden sisältö on osa ammatillisten perustutkintojen Yhteiskunta- ja työelämäosaamisen tutkinnon osaa.

Sisältö vastaa Yrittäjyys ja yrittäjämäinen toiminta -osuuden toista osaamistavoitetta:

  • Opiskelija osaa ideoida liikeidean ja arvioida sen toteuttamismahdollisuuksia.
  1. Yrityksen liikeidea
  2. Yritysmuodot
  3. Tukipalvelut ja verkostot
  4. Liiketoimintasuunnitelma

Avoimet ammatilliset opinnot ovat itsenäinen osaamisen hankkimisen tapa, jossa tärkeintä on oman osaamisen itsearviointi suhteessa tutkinnon osan osaamistavoitteisiin. Jos haluat opintosi osaksi ammatillista tutkintoa, voit hakeutua lähimpään oppilaitokseen, jossa osaaminen arvioidaan oppilaitoksen käytäntöjen mukaan.

ARVIO OPINTOIHIN KULUVASTA AJASTA

10h

OPINTOPALAUTE

Kirjoita avoimista opinnoista oppimispäiväkirja, joka toimii itsenäisesti suoritettujen opintojen dokumenttina. Opintoihin kuuluu myös itsearviointitesti.

HINTA

Maksuton

YHTEYSHENKILÖ

Pasi Ylirönni, pasi.ylironniKorvaa tämä @-merkilläturunakk.fi, puh. 040 714 1880

OPISKELUTAPA

Itsenäinen opiskelu verkossa: Opiskelu tapahtuu itsenäisesti oppilaitoksen sähköisessä oppimisympäristössä, josta löytyvät opiskelumateriaalit ja oppimistehtävät ohjeineen.

ALOITA OPINNOT TÄSTÄ

Sinut ohjataan osoitteeseen https://sites.google.com/oppi.turunakk.fi/ytoyritystoiminta2/etusivu

Yhteiskunta- ja työelämäosaaminenYrittäjyysYrittäjän ammattitutkintoTurun aikuiskoulutuskeskus

Tämä palvelu on kehitetty valtakunnalliseen käyttöön eri oppilaitosten yhteistyönä AAVA – Avoin väylä ammattiin hankkeessa vuosina 2015–18. Palvelun kehittämiseen on osallistunut lähes 2 000 nuorta ja aikuista yhdessä oppilaitosten opetus- ja ohjaushenkilöstön sekä ohjauspalvelujen asiantuntijoiden kanssa. Hanke nimettiin vuonna 2018 Suomen ehdokkaaksi Euroopan komission jakaman European Funding for Excellence award -palkinnon saajaksi. Hanke saavutti kilpailussa toisen sijan.

Avoimia opintoja tarjoavat oppilaitokset vastaavat opintojen sisällöistä ja käytännön toteutuksesta. Palvelun yhteistyösopimuksen solmineet oppilaitokset omistavat palvelun ja vastaavat sen ylläpidosta yhteisesti.

Palvelun valtakunnallista käyttöönottoa testataan Avoimet ammatilliset opinnot -hankkeessa vuosina 2018-2020. Hanketta rahoittavat Euroopan sosiaalirahasto, ELY-keskus ja toteuttajaorganisaatiot.

Lisätietoja: Projektipäällikkö Jaana Kilpinen, Turun kaupungin sivistystoimiala, Suunnittelu- ja kehittämispalvelut, p. 050 4283154. etunimi.sukunimi@Turku.fi