Tällä sivustolla käytetään evästeitä kävijämäärien seurantaan sekä markkinoinnin kehittämiseen.
oppilaitoksen_nimi

Yrittäjyys ja yrittäjämäinen toiminta 1

KENELLE

Yrittäjyydestä kiinnostuneille tai ammatillisen perustutkinnon suorittajille. Jos olet opiskelijana oppilaitoksessa, varmista omalta opettajaltasi voiko hän arvioida tämän opinnon osaksi tutkintoasi.

AJANKOHTA

Nonstop

SISÄLLÖN KUVAUS

Tämän opintokokonaisuuden sisältö on osa ammatillisten perustutkintojen Yhteiskunta- ja työelämäosaamisen tutkinnon osaa. 

Sisältö vastaa Yrittäjyys ja yrittäjämäinen toiminta -osuuden ensimmäistä osaamistavoitetta: 
  • Opiskelija osaa toimia yrityksen tavoitteita edistäen. 

Opintojen sisältö:

1. Yritystoiminnan merkitys yhteiskunnassa:

  • yritystoimintaan liittyvät perustekijät
  • yritystoiminnan kehittyminen
  • yrittäjyys ja yrittäjyyden edistäminen
  • sisäinen ja ulkoinen yrittäjyys

2. Organisaation liiketoimintamallin kuvaus

3. Asiakaslähtöisyys, taloudellisuus yrityksessä ja oma-aloitteisuus yrityksessä

Jos olet tällä hetkellä opiskelijana ammatillisessa oppilaitoksesssa....

ja haluat suorittaa kyseisen opinnon itsenäisesti verkosssa osana opiskelujasi, keskustele oman oppilaitoksen yrittäjyysopettajan kanssa tästä mahdollisuudesta. Oma opettajasi voi tällöin arvioida tehtäväsi normaalisti osana opintojasi.

Jos et ole tällä hetkellä opiskelijana, mutta haluat kehittää osaamistasi avointen opintojen kautta...

voit hankkia osaamista itsenäisesti ja dokumentoida näiden opintojen kautta saamaasi osaamista oppimispäiväkirjaksi osaamisen myöhempää arviointia ja tunnistamista varten.

Oppimispäiväkirja toimii sinulla dokumenttina, joka kokoaa itsenäisesti hankkimaasi osaamista.

Hakeutuessasi ammatilliseen oppilaitokseen opiskelijaksi, olemassa oleva osaaminen tunnistetaan ja tunnustetaan kyseisen oppilaitoksen käytäntöjen mukaan. Opinnot henkilökohtaistetaan siten, että hankit opiskelun aikana vain tutkinnon osien puuttuvaa osaamista.

ARVIO OPINTOIHIN KULUVASTA AJASTA

Vastaa 0,5 osaamispisteen kokonaisuutta.

OPINTOPALAUTE

Kirjoita avoimista opinnoista oppimispäiväkirja, joka toimii itsenäisesti suoritettujen opintojen dokumenttina. Opintoihin kuuluu myös itsearviointitesti.

HINTA

Maksuton

YHTEYSHENKILÖ

AAVO-palvelun yhteyshenkilö, Winnova Mirva Julkunen
Jos olet opiskelijana, ole yhteydessä oman oppilaitoksesi yrittäjyysopettajaan halutessasi hyödyntää tätä itsenäisesti opiskeltavaa yrittäjyyden materiaalia opinnoissasi

OPISKELUTAPA

Itsenäinen opiskelu verkossa: Opiskelu tapahtuu itsenäisesti oppilaitoksen sähköisessä oppimisympäristössä, josta löytyvät opiskelumateriaalit ja oppimistehtävät ohjeineen.

ALOITA OPINNOT TÄSTÄ

Sinut ohjataan osoitteeseen https://sites.google.com/winnova.fi/ytoyritystoiminta1/etusivu

Yhteiskunta- ja työelämäosaaminenYrittäjyysLänsirannikon koulutus Oy WinNova

Tämä palvelu on kehitetty valtakunnalliseen käyttöön eri oppilaitosten yhteistyönä AAVA – Avoin väylä ammattiin hankkeessa vuosina 2015–18. Palvelun kehittämiseen on osallistunut lähes 2 000 nuorta ja aikuista yhdessä oppilaitosten opetus- ja ohjaushenkilöstön sekä ohjauspalvelujen asiantuntijoiden kanssa. Hanke nimettiin vuonna 2018 Suomen ehdokkaaksi Euroopan komission jakaman European Funding for Excellence award -palkinnon saajaksi. Hanke saavutti kilpailussa toisen sijan.

Avoimia opintoja tarjoavat oppilaitokset vastaavat opintojen sisällöistä ja käytännön toteutuksesta. Palvelun yhteistyösopimuksen solmineet oppilaitokset omistavat palvelun ja vastaavat sen ylläpidosta yhteisesti.

Palvelun valtakunnallista käyttöönottoa testataan Avoimet ammatilliset opinnot -hankkeessa vuosina 2018-2020. Hanketta rahoittavat Euroopan sosiaalirahasto, ELY-keskus ja toteuttajaorganisaatiot.

Lisätietoja: Projektipäällikkö Jaana Kilpinen, Turun kaupungin sivistystoimiala, Suunnittelu- ja kehittämispalvelut, p. 050 4283154. etunimi.sukunimi@Turku.fi