Tällä sivustolla käytetään evästeitä kävijämäärien seurantaan sekä markkinoinnin kehittämiseen.
oppilaitoksen_nimi

Yhteiskuntataidot

KENELLE

Yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta kiinnostuneet

AJANKOHTA

Nonstop

SISÄLLÖN KUVAUS

Kurssi on tarkoitettu niille, joiden tulee tietää yhteiskunnalliset vaikuttamismahdollisuutensa ja osata niihin liittyvät perustaidot. Kurssi suoritetaan itseopiskeluna ja sitä voi hyödyntää koulussa opitun kertaamisessa. Kurssiin liittyy tehtäviä, joiden vastaukset on löydettävissä tekstistä. Oppiminen osoitetaan sanaristikkopohjaisina tenttinä. Kurssista hyötyvät (maahanmuuttajien) valmentavan koulutuksen opiskelijat.

Kurssilla käydään läpi yleisimmät vaikuttamismahdollisuudet suomalaisessa yhteiskunnassa. Kurssin suorittanut tietää mihin ja miten voi vaikuttaa osana yhteiskuntaan. Kurssilla käsitellään seuraavia teemoja:

  • Paikallis- ja aluehallinnon toteutuminen Suomessa
  • Nuoren oikeudet
  • Kansalaisuus
  • Kansalaisena Euroopan unionissa
  • Asevelvollisuus ja jokamiehenoikeudet
  • Hallinto valtiotasolla (eduskunta, valtioneuvosto, presidentti)
  • Hallinto Euroopan unionin tasolla

ARVIO OPINTOIHIN KULUVASTA AJASTA

10 h

OPINTOPALAUTE

Opintojen päätteeksi voit suorittaa testin ja saada tiedon siitä, miten hyvin olet omaksunut opintojen sisällön. Voit tulostaa tai/ja taltioida todistuksen, jonka saat opinnon hyväksytystä suorittamisesta.

HINTA

Maksuton

YHTEYSHENKILÖ

Matti Haapanen, matti.haapanenKorvaa tämä @-merkilläturku.fi

OPISKELUTAPA

Itsenäinen opiskelu verkossa: Opiskelu tapahtuu itsenäisesti oppilaitoksen sähköisessä oppimisympäristössä, josta löytyvät opiskelumateriaalit ja oppimistehtävät ohjeineen.

ALOITA OPINNOT TÄSTÄ

Sinut ohjataan osoitteeseen https://opitse.fi/course/view.php?id=10

Yhteiskunta- ja työelämäosaaminenTurun ammatti-instituutti

Tämä palvelu on kehitetty valtakunnalliseen käyttöön eri oppilaitosten yhteistyönä AAVA – Avoin väylä ammattiin hankkeessa vuosina 2015–18. Palvelun kehittämiseen on osallistunut lähes 2 000 nuorta ja aikuista yhdessä oppilaitosten opetus- ja ohjaushenkilöstön sekä ohjauspalvelujen asiantuntijoiden kanssa. Hanke nimettiin vuonna 2018 Suomen ehdokkaaksi Euroopan komission jakaman European Funding for Excellence award -palkinnon saajaksi. Hanke saavutti kilpailussa toisen sijan.

Avoimia opintoja tarjoavat oppilaitokset vastaavat opintojen sisällöistä ja käytännön toteutuksesta. Palvelun yhteistyösopimuksen solmineet oppilaitokset omistavat palvelun ja vastaavat sen ylläpidosta yhteisesti.

Palvelun valtakunnallista käyttöönottoa testataan Avoimet ammatilliset opinnot -hankkeessa vuosina 2018-2020. Hanketta rahoittavat Euroopan sosiaalirahasto, ELY-keskus ja toteuttajaorganisaatiot.

Lisätietoja: Projektipäällikkö Jaana Kilpinen, Turun kaupungin sivistystoimiala, Suunnittelu- ja kehittämispalvelut, p. 050 4283154. etunimi.sukunimi@Turku.fi