Tällä sivustolla käytetään evästeitä kävijämäärien seurantaan sekä markkinoinnin kehittämiseen.
oppilaitoksen_nimi

Vuorovaikutus työpaikoilla

8.6.-31.7.2019

KENELLE

Opiskelijat, joilla on tarve vahvistaa työelämän vuorovaikutustaitoja. Opintokokonaisuus soveltuu myös erityistä tukea tarvitseville opiskelijoille.

AJANKOHTA

Nonstop

SISÄLLÖN KUVAUS

Ammatillliset opiskelijat voivat harjoitella työpaikan vuorovaikutusta TOP-jakson ohessa. Soveltuu osittain myös esim. Valman opiskelijoille.

Tehtäväsarjassa yhdistyvät lukemisen ja kirjoittamisen tehtävät opiskelijan omaan havainnointiin sekä itsearviointiin. Käsiteltävänä on vuorovaikutuksen ilmiöitä kuten kehonkieli, ensivaikutelma sekä palautteen antaminen ja vastaanottaminen.

Tekstien oheen on liitetty lukutukivideoita, joissa avataan käsiteltäviä tekstejä sekä mallinnetaan lukuprosessia ja avataan tehtävänantoja.

Vuorovaikutus työpaikalla on ammatillisen äidinkielen tehtäväsarja, joka on tarkoitettu tehtäväksi TOP-jakson yhteydessä. Tehtävät voi tehdä itsenäisesti etäopiskellen tai niitä voi käyttää osana ryhmämuotoista opetusta. Ne sopivat osaksi äidinkielen pakollisia tai valinnaisia kursseja.

Kurssi sisältää seuraavat osiot:

 • Vuorovaikutuksen merkitys työssä
 • Minä vuorovaikutuksessa
 • Ensivaikutelma
 • Opettele saamaan ja antamaan palautetta
 • Kehonkieli: eleitä ja ilmeitä
 • Havainnointia TOPin vuorovaikutustilanteissa
 • Lisämateriaalia: kuinka opiskella vuorovaikutusta joka päivä
 • ARVIO OPINTOIHIN KULUVASTA AJASTA

  10-20 h

  OPINTOPALAUTE

  Opiskelija saa palautetta kootusti tehtyään kaikki tehtävät. Kurssista saa todistuksen, joka sisältää kuvauksen kurssin sisällöstä.

  HINTA

  Maksuton

  YHTEYSHENKILÖ

  Maria Förbom, maria.forbomKorvaa tämä @-merkilläinlive.fi

  OPISKELUTAPA

  Itsenäinen opiskelu verkossa: Opiskelu tapahtuu itsenäisesti oppilaitoksen sähköisessä oppimisympäristössä, josta löytyvät opiskelumateriaalit ja oppimistehtävät ohjeineen.

  ILMOITTAUDU TÄSTÄ

  Sinut ohjataan osoitteeseen https://sites.google.com/keskuspuisto.fi/verkkokurssit/liven-verkkokurssit/avoimet-ammatilliset-verkko-opinnot

  Viestintä- ja vuorovaikutus, äidinkieliInvalidisäätiö/Ammattiopisto Live

  Tämä palvelu on kehitetty valtakunnalliseen käyttöön eri oppilaitosten yhteistyönä AAVA – Avoin väylä ammattiin hankkeessa vuosina 2015–18. Palvelun kehittämiseen on osallistunut lähes 2 000 nuorta ja aikuista yhdessä oppilaitosten opetus- ja ohjaushenkilöstön sekä ohjauspalvelujen asiantuntijoiden kanssa. Hanke nimettiin vuonna 2018 Suomen ehdokkaaksi Euroopan komission jakaman European Funding for Excellence award -palkinnon saajaksi. Hanke saavutti kilpailussa toisen sijan.

  Avoimia opintoja tarjoavat oppilaitokset vastaavat opintojen sisällöistä ja käytännön toteutuksesta. Palvelun yhteistyösopimuksen solmineet oppilaitokset omistavat palvelun ja vastaavat sen ylläpidosta yhteisesti.

  Palvelun valtakunnallista käyttöönottoa testataan Avoimet ammatilliset opinnot -hankkeessa vuosina 2018-2020. Hanketta rahoittavat Euroopan sosiaalirahasto, ELY-keskus ja toteuttajaorganisaatiot.

  Lisätietoja: Projektipäällikkö Jaana Kilpinen, Turun kaupungin sivistystoimiala, Suunnittelu- ja kehittämispalvelut, p. 050 4283154. etunimi.sukunimi@Turku.fi