Tällä sivustolla käytetään evästeitä kävijämäärien seurantaan sekä markkinoinnin kehittämiseen.
oppilaitoksen_nimi

Työnhaun vaiheet

8.6.-31.7.2019

KENELLE

Kokonaisuus sopii niille, joilla ei ole paljon kokemusta työnhausta, esim. eri ammatillisten alojen opiskelijoille, peruskoulua päättäville tai valmaopiskelijoille (myös erityistä tukea tarvitseville opiskelijoille). Esimerkit ovat ravintola-alalta.

AJANKOHTA

Nonstop

SISÄLLÖN KUVAUS

Tekstit, tehtävät ja lisämateriaali ohjaavat  työnhakuprosessin eri vaiheissa. Niiden avulla perehdytään työpaikkailmoituksen lukemiseen, hakemuksen ja ansioluettelon tekemiseen, piilotyöpaikkojen etsimiseen, kontaktin ottamiseen mahdollisiin työnantajiin sekä työhaastatteluun.  Huomiota kiinnitetään myös tunteisiin, joita työnhaku saattaa herättää.

Kurssi sisältää seuraavat jaksot:

  • Työnhakua voi opetella - ja se myös opettaa
  • Työntekijä haussa: työpaikkailmoitus
  • Työpaikkailmoitukseen vastaaminen: työhakemus
  • Työhakemuksen liitteet: CV eli ansioluettelo ja kopiot todistuksista
  • Piilotyöpaikat: mistä niitä löytää?
  • Tarvitaanko aina hakemusta? (Paikan päällä käyminen, yhteydenotto puhelimitse)
  • Hakemuksen jälkeen: haastattelu (Haastatteluun valmistautuminen, haastattelun kulku)
  • Haastattelun jälkeen: työsopimuksen solmiminen?
  • Jos töitä ei heti löydy

Kurssia tai osia siitä voi käyttää mm. työelämään tutustumisjaksojen yhteydessä, työssäoppimispaikkoja haettassa, työelämätaitojen kurssilla tai äidinkielen opetuksessa.

ARVIO OPINTOIHIN KULUVASTA AJASTA

10-20 h

OPINTOPALAUTE

Opiskelija saa palautetta kootusti tehtyään kaikki tehtävät. Kurssista saa todistuksen, joka sisältää kuvauksen kurssin sisällöstä.

HINTA

Maksuton

YHTEYSHENKILÖ

Maria Förbom, maria.forbomKorvaa tämä @-merkilläinlive.fi

OPISKELUTAPA

Itsenäinen opiskelu verkossa: Opiskelu tapahtuu itsenäisesti oppilaitoksen sähköisessä oppimisympäristössä, josta löytyvät opiskelumateriaalit ja oppimistehtävät ohjeineen.

ILMOITTAUDU TÄSTÄ

Sinut ohjataan osoitteeseen https://sites.google.com/keskuspuisto.fi/verkkokurssit/liven-verkkokurssit/avoimet-ammatilliset-verkko-opinnot

Opiskelu- ja urasuunnitteluInvalidisäätiö/Ammattiopisto Live

Tämä palvelu on kehitetty valtakunnalliseen käyttöön eri oppilaitosten yhteistyönä AAVA – Avoin väylä ammattiin hankkeessa vuosina 2015–18. Palvelun kehittämiseen on osallistunut lähes 2 000 nuorta ja aikuista yhdessä oppilaitosten opetus- ja ohjaushenkilöstön sekä ohjauspalvelujen asiantuntijoiden kanssa. Hanke nimettiin vuonna 2018 Suomen ehdokkaaksi Euroopan komission jakaman European Funding for Excellence award -palkinnon saajaksi. Hanke saavutti kilpailussa toisen sijan.

Avoimia opintoja tarjoavat oppilaitokset vastaavat opintojen sisällöistä ja käytännön toteutuksesta. Palvelun yhteistyösopimuksen solmineet oppilaitokset omistavat palvelun ja vastaavat sen ylläpidosta yhteisesti.

Palvelun valtakunnallista käyttöönottoa testataan Avoimet ammatilliset opinnot -hankkeessa vuosina 2018-2020. Hanketta rahoittavat Euroopan sosiaalirahasto, ELY-keskus ja toteuttajaorganisaatiot.

Lisätietoja: Projektipäällikkö Jaana Kilpinen, Turun kaupungin sivistystoimiala, Suunnittelu- ja kehittämispalvelut, p. 050 4283154. etunimi.sukunimi@Turku.fi