Tällä sivustolla käytetään evästeitä kävijämäärien seurantaan sekä markkinoinnin kehittämiseen.
oppilaitoksen_nimi

Terveenä töissä

8.6.-31.7.2019

KENELLE

Ammatillisten perustutkintojen suorittajat, sopii myös valmentavan koulutuksen opiskelijoille. Verkkomateriaali soveltuu myös erityistä tukea tarvitseville.

AJANKOHTA

Nonstop

SISÄLLÖN KUVAUS

Asiakas saa kurssin avulla suorituksen työkyvyn ja hyvinvoinnin ylläpitämisestä  (1 osp) tai vaihtoehtoisesti vanhan opetussuunnitelman mukaisesta psykologiasta (1 osp).

Asiakas kertaa/oppii perusasioita hyvinvointiin ja työkykyyn vaikuttavista fyysisistä, psyykkisistä ja sosiaalisista tekijöistä.

Asiakas tutustuu luotettaviin ja selkeisiin terveyttä ja hyvinvointia käsitteleviin tiedonlähteisiin, joita hän voi käyttää myös hyvinvointisuunnitelman teossa.

Kurssin perusosa on kaikille yhteinen. Psykologian suorittajat korvaavat osan työkyvyn ja hyvinvoinnin ylläpitämiseen kuuluvista tehtävistä omaan aihepiiriinsä kuuluvilla siten, että painopiste on nimenomaan psyykkisessä työkyvyssä, terveydessä ja hyvinvoinnissa.

  • Psyykkisen ja fyysisen hyvinvoinnin ylläpitäminen
  • Työturvallisuus
  • Ergonomia
  • Ensiapu
  • Myös: mielenterveyden häiriöiden tunnistaminen ja hoito (psykologia)

ARVIO OPINTOIHIN KULUVASTA AJASTA

10-15 tuntia

OPINTOPALAUTE

Opiskelija saa osallistumistodistuksen suoritettuaan verkkomateriaalin.

HINTA

Maksuton

YHTEYSHENKILÖ

Maria Förbom, maria.forbomKorvaa tämä @-merkilläinlive.fi

OPISKELUTAPA

Itsenäinen opiskelu verkossa: Opiskelu tapahtuu itsenäisesti oppilaitoksen sähköisessä oppimisympäristössä, josta löytyvät opiskelumateriaalit ja oppimistehtävät ohjeineen.

ILMOITTAUDU TÄSTÄ

Sinut ohjataan osoitteeseen https://sites.google.com/keskuspuisto.fi/verkkokurssit/liven-verkkokurssit/avoimet-ammatilliset-verkko-opinnot

Työkyky- ja -hyvinvointiInvalidisäätiö/Ammattiopisto Live

Tämä palvelu on kehitetty valtakunnalliseen käyttöön eri oppilaitosten yhteistyönä AAVA – Avoin väylä ammattiin hankkeessa vuosina 2015–18. Palvelun kehittämiseen on osallistunut lähes 2 000 nuorta ja aikuista yhdessä oppilaitosten opetus- ja ohjaushenkilöstön sekä ohjauspalvelujen asiantuntijoiden kanssa. Hanke nimettiin vuonna 2018 Suomen ehdokkaaksi Euroopan komission jakaman European Funding for Excellence award -palkinnon saajaksi. Hanke saavutti kilpailussa toisen sijan.

Avoimia opintoja tarjoavat oppilaitokset vastaavat opintojen sisällöistä ja käytännön toteutuksesta. Palvelun yhteistyösopimuksen solmineet oppilaitokset omistavat palvelun ja vastaavat sen ylläpidosta yhteisesti.

Palvelun valtakunnallista käyttöönottoa testataan Avoimet ammatilliset opinnot -hankkeessa vuosina 2018-2020. Hanketta rahoittavat Euroopan sosiaalirahasto, ELY-keskus ja toteuttajaorganisaatiot.

Lisätietoja: Projektipäällikkö Jaana Kilpinen, Turun kaupungin sivistystoimiala, Suunnittelu- ja kehittämispalvelut, p. 050 4283154. etunimi.sukunimi@Turku.fi