Tällä sivustolla käytetään evästeitä kävijämäärien seurantaan sekä markkinoinnin kehittämiseen.
oppilaitoksen_nimi

Kestävä kehitys

KENELLE

Kaikille kestävästä kehityksestä kiinnostuneille

AJANKOHTA

Nonstop

SISÄLLÖN KUVAUS

Oletko kiinnostunut ympäristöstäsi ja haluat valinnoillasi vaikuttaa?

Tervetuloa suorittamaan kestävä kehitys -verkkokurssia. Kurssi kuuluu sosiaalinen ja kulttuuriosaaminen, ympäristöosaamisen tutkinnon osaan.

Jakson aikana tutustut omalla ammattialallasi kestävään kehitykseen. Tavoitteena on myös tunnistaa kehittämiskohteita ja oppia vaikuttamaan valinnoilla.

Opintojaksolla tuotat koosteen, jota pystyt hyödyntämään ammattialalla jatkossakin. Kooste rakentuu mm. oman alan ympäristölainsäädäntö -tehtävästä (laatu-, ympäristö- ja turvallisuusjärjestelmät) sekä oman tuotteen elinkaari -tehtävästä (tuotteen elinkaari, energia- ja materiaalitehokkuus, ympäristövaikutukset, lajittelu, kierrätys, ilmastonmuutosvaikutukset, luonnon huomiointi).

Tehtävien tekemiseen ja osaamispisteiden suoritusmäärään on eri mahdollisuuksia sen mukaan, mitä tavoitteita itsellesi asetat. Kurssiin kuuluu 1 osaamispisteen pakollinen osa ja 1-3 osaamispisteen valinnainen. 

ARVIO OPINTOIHIN KULUVASTA AJASTA

noin 18 h x 3, 3 osp (tuntimäärään vaikuttaa henkilön aikaisempi osaaminen, koulutus, taidot)

OPINTOPALAUTE

Opiskelija voi itse päättää miten, mihin ja millaisen työn palauttaa. Palautettava tuotos voi olla tekstiä, kuvia, piirroksia ja videoita. Hän saa kirjallisen palautteen tehtävästä, palautuksen jälkeen.

HINTA

Maksuton

YHTEYSHENKILÖ

Mervi Vesalainen, mervi.vesalainenKorvaa tämä @-merkillänovida.fi, puh. 040 900 1468

OPISKELUTAPA

Itsenäinen opiskelu verkossa: Opiskelu tapahtuu itsenäisesti oppilaitoksen sähköisessä oppimisympäristössä, josta löytyvät opiskelumateriaalit ja oppimistehtävät ohjeineen.

ILMOITTAUDU TÄSTÄ

Sinut ohjataan osoitteeseen http://kestava-kehitys.webnode.fi/

Kestävä kehitysLounais-Suomen koulutuskuntayhtymä

Tämä palvelu on kehitetty valtakunnalliseen käyttöön eri oppilaitosten yhteistyönä AAVA – Avoin väylä ammattiin hankkeessa vuosina 2015–18. Palvelun kehittämiseen on osallistunut lähes 2 000 nuorta ja aikuista yhdessä oppilaitosten opetus- ja ohjaushenkilöstön sekä ohjauspalvelujen asiantuntijoiden kanssa. Hanke nimettiin vuonna 2018 Suomen ehdokkaaksi Euroopan komission jakaman European Funding for Excellence award -palkinnon saajaksi. Hanke saavutti kilpailussa toisen sijan.

Avoimia opintoja tarjoavat oppilaitokset vastaavat opintojen sisällöistä ja käytännön toteutuksesta. Palvelun yhteistyösopimuksen solmineet oppilaitokset omistavat palvelun ja vastaavat sen ylläpidosta yhteisesti.

Palvelun valtakunnallista käyttöönottoa testataan Avoimet ammatilliset opinnot -hankkeessa vuosina 2018-2020. Hanketta rahoittavat Euroopan sosiaalirahasto, ELY-keskus ja toteuttajaorganisaatiot.

Lisätietoja: Projektipäällikkö Jaana Kilpinen, Turun kaupungin sivistystoimiala, Suunnittelu- ja kehittämispalvelut, p. 050 4283154. etunimi.sukunimi@Turku.fi