Tällä sivustolla käytetään evästeitä kävijämäärien seurantaan sekä markkinoinnin kehittämiseen.
oppilaitoksen_nimi

Hoivaa ja hoida suomeksi -opi sanastoa

KENELLE

Opinto on tarkoitettu erityisesti suomi toisena kielenä –opiskelijalle, joka haluaa opiskelemaan sosiaali- ja terveysalalle tai jo opiskelee alalla. Opinto sopii myös kaikille, jotka haluavat vahvistaa sosiaali- ja terveysalan osaamistaan.

AJANKOHTA

Nonstop

SISÄLLÖN KUVAUS

Opit sisältöjä ja sanastoa erityisesti seuraavista ammattitaitovaatimuksista (Hyvinvoinnin ja toimintakyvyn edistäminen)

Opiskelija osaa

  • suunnitella työtään
  • toimia vuorovaikutuksessa asiakkaan kanssa
  • antaa tietoja palveluista
  • kehittää toimintaansa ja perustella ratkaisujaan ammatillisella tiedolla

Opinnot suoritetaan itsenäisesti omassa aikataulussa. Opinnot vastaavat noin 3 osaamispisteen opintosuoritusta (3 osp). Kun olet suorittanut kurssin, saat opintosuoritusotteen. Kokonaisuus voi olla osa sosiaali- ja terveysalan perustutkintoa.

Opit sanastoa ja sisältöä seuraavista aiheista:

1. Tunne kehosi

2. Terve vai sairas? (fyysinen, psyykkinen ja sosiaalinen terveys)

3. Potilashuoneessa (potilassängyn osat ja potilashuoneen välineet)

3. Hoivaa ja hoida (hoitoprosessi ja hoitosuunnitelma)

4. Kuntoudun ja kuntoutan

5. Suomen kansa sairastaa (tavalliset sairaudet Suomessa)

6. Hoitopolku eli sosiaali- ja terveyspalvelujärjestelmä Suomessa 

ARVIO OPINTOIHIN KULUVASTA AJASTA

noin 45 h

OPINTOPALAUTE

Opettaja ohjaa oppimista verkkoympäristössä opintojen aikana. Osaaminen osoitetaan tehtävien avulla. Saat opettajalta palautetta osaamisestasi.

HINTA

Maksuton

YHTEYSHENKILÖ

Katri Karlsson, katri.karlssonKorvaa tämä @-merkilläedu.hel.fi

OPISKELUTAPA

Itsenäinen opiskelu verkossa: Opiskelu tapahtuu itsenäisesti oppilaitoksen sähköisessä oppimisympäristössä, josta löytyvät opiskelumateriaalit ja oppimistehtävät ohjeineen.

ILMOITTAUTUMINEN

Ilmoittaudu sähköpostitse katri.karlssonKorvaa tämä @-merkilläedu.hel.fi

Ammatilliset opinnotSosiaali- ja terveysalan perustutkintoStadin ammatti- ja aikuisopisto

Tämä palvelu on kehitetty valtakunnalliseen käyttöön eri oppilaitosten yhteistyönä AAVA – Avoin väylä ammattiin hankkeessa vuosina 2015–18. Palvelun kehittämiseen on osallistunut lähes 2 000 nuorta ja aikuista yhdessä oppilaitosten opetus- ja ohjaushenkilöstön sekä ohjauspalvelujen asiantuntijoiden kanssa. Hanke nimettiin vuonna 2018 Suomen ehdokkaaksi Euroopan komission jakaman European Funding for Excellence award -palkinnon saajaksi. Hanke saavutti kilpailussa toisen sijan.

Avoimia opintoja tarjoavat oppilaitokset vastaavat opintojen sisällöistä ja käytännön toteutuksesta. Palvelun yhteistyösopimuksen solmineet oppilaitokset omistavat palvelun ja vastaavat sen ylläpidosta yhteisesti.

Palvelun valtakunnallista käyttöönottoa testataan Avoimet ammatilliset opinnot -hankkeessa vuosina 2018-2020. Hanketta rahoittavat Euroopan sosiaalirahasto, ELY-keskus ja toteuttajaorganisaatiot.

Lisätietoja: Projektipäällikkö Jaana Kilpinen, Turun kaupungin sivistystoimiala, Suunnittelu- ja kehittämispalvelut, p. 050 4283154. etunimi.sukunimi@Turku.fi