Tällä sivustolla käytetään evästeitä kävijämäärien seurantaan sekä markkinoinnin kehittämiseen.
oppilaitoksen_nimi

Etiketti ja tapatietous

KENELLE

Sopii kaikille aiheesta kiinnostuneille

AJANKOHTA

Nonstop

SISÄLLÖN KUVAUS

Asiakas saa itsevarmuutta toimintaansa ja käytökseensä. Hän viihtyy erilaisissa tilaisuuksissa sekä järjestäjän että vieraan ominaisuudessa paremmin, kun hän kokee olevansa mukavuusalueellaan, kun hänellä on tieto ja taito toimia oikein. Hänen verkostoitumismahdollisuutensa laajenevat ja verkostoitumistaitonsa vahvistuvat.

Etiketti ja protokollaUlkoinen olemus ja hyvät tavatSanaton viestintäTervehtiminen ja kättelyEpäviralliset tilaisuudet eli kodin juhlatKutsu ja kutsuun vastaaminenPukeutuminen ja pukukooditRuokailuetiketti Pöytätavat ja aterioinnin

Etiketti ja tapatietous -asiat kuuluvat ns. läpäisyaineena lähes kaikkiin ammatillisiin tutkintoihin, mm. matkailu-, majoitus- ja ravitsemisala, liiketalous, myynti ja markkinointi. Kurssi on yleissivistävä, jonka tarkoituksena on, että opiskelija tietää ja taitaa yleisimmät käyttäytymiseen ja hyviin tapoihin kuuluvat asiat. Maahanmuuttajaopiskelijoille kurssi antaa näkökulmaa ja tietoutta suomalaiseen tapakulttuuriin.

ARVIO OPINTOIHIN KULUVASTA AJASTA

21

OPINTOPALAUTE

Opintojen päätteeksi voit suorittaa testin ja saada tiedon siitä, miten hyvin olet omaksunut opintojen sisällön. Voit tulostaa tai/ja taltioida todistuksen, jonka saat opinnon hyväksytystä suorittamisesta.

HINTA

Maksuton

YHTEYSHENKILÖ

Leena Haggrén, leena.haggrenKorvaa tämä @-merkilläturku.fi
Nina Routamaa-Päiviö, nina.routamaa-paivioKorvaa tämä @-merkilläturku.fi

OPISKELUTAPA

Itsenäinen opiskelu verkossa: Opiskelu tapahtuu itsenäisesti oppilaitoksen sähköisessä oppimisympäristössä, josta löytyvät opiskelumateriaalit ja oppimistehtävät ohjeineen.

ALOITA OPINNOT TÄSTÄ

Sinut ohjataan osoitteeseen https://opitse.fi/course/view.php?id=17

Yhteiskunta- ja työelämäosaaminenTurun ammatti-instituutti

Tämä palvelu on kehitetty valtakunnalliseen käyttöön eri oppilaitosten yhteistyönä AAVA – Avoin väylä ammattiin hankkeessa vuosina 2015–18. Palvelun kehittämiseen on osallistunut lähes 2 000 nuorta ja aikuista yhdessä oppilaitosten opetus- ja ohjaushenkilöstön sekä ohjauspalvelujen asiantuntijoiden kanssa. Hanke nimettiin vuonna 2018 Suomen ehdokkaaksi Euroopan komission jakaman European Funding for Excellence award -palkinnon saajaksi. Hanke saavutti kilpailussa toisen sijan.

Avoimia opintoja tarjoavat oppilaitokset vastaavat opintojen sisällöistä ja käytännön toteutuksesta. Palvelun yhteistyösopimuksen solmineet oppilaitokset omistavat palvelun ja vastaavat sen ylläpidosta yhteisesti.

Palvelun valtakunnallista käyttöönottoa testataan Avoimet ammatilliset opinnot -hankkeessa vuosina 2018-2020. Hanketta rahoittavat Euroopan sosiaalirahasto, ELY-keskus ja toteuttajaorganisaatiot.

Lisätietoja: Projektipäällikkö Jaana Kilpinen, Turun kaupungin sivistystoimiala, Suunnittelu- ja kehittämispalvelut, p. 050 4283154. etunimi.sukunimi@Turku.fi