Tällä sivustolla käytetään evästeitä kävijämäärien seurantaan sekä markkinoinnin kehittämiseen.
oppilaitoksen_nimi

Äidinkieli: Tiedonhankinta

KENELLE

Ammattiin opiskelevat tai äidinkielen kertaajat. Jos olet opiskelijana jossain oppilaitoksessa, varmista omalta opettajaltasi, voiko hän arvioida opintosi osaksi tutkintoasi.

AJANKOHTA

Nonstop

SISÄLLÖN KUVAUS

Tiedonhakintataitojen kehittämistä haastattelemalla, verkkolähteitä käyttämällä sekä oman alan ammattikirjallisuuteen ja ammattilehtiin tutustumalla. Kriittisyys tiedonlähteiden käytössä. Tiedonlähteiden merkitseminen.

Tehtävien teemat:

  • Tiedonhakua internetistä
  • Ammattijulkaisuihin tutustuminen
  • Asiakirjamalli
  • Haastattelu tiedonhankintakeinona
  • Itsearviointi

Jos olet tällä hetkellä opiskelijana ammatillisessa oppilaitoksessa ja haluat suorittaa kyseisen opinnon itsenäisesti verkossa osana opiskelujasi, sovi oman opettajasi kanssa, miten tehtävät voidaan arvioida osana opintojasi.

Jos et ole tällä hetkellä opiskelijana, mutta haluat kehittää osaamistasi avointen opintojen kautta, voit hankkia osaamista itsenäisesti ja dokumentoida näiden opintojen kautta saamaasi osaamista oppimispäiväkirjaksi osaamisen myöhempää arviointia ja tunnistamista varten.

Oppimispäiväkirja toimii sinulla dokumenttina, joka kokoaa itsenäisesti hankkimaasi osaamista.

ARVIO OPINTOIHIN KULUVASTA AJASTA

Opinnot suoritetaan itsenäisesti omassa aikataulussa, keskimääräinen suoritusaika noin 15h

OPINTOPALAUTE

AAVO.fi palvelu tarjoaa sinulle tehtävät osaamisen hankkimisen tueksi. Tehtävistä koostuva oppimispäiväkirja toimii dokumenttia, siitä mitä olet itsenäisesti opiskellut.Tehtävät arvioidaan omassa oppilaitoksessasi.

HINTA

Maksuton

YHTEYSHENKILÖ

AAVO-palvelun yhteyshenkilö , Winnova Mirva Julkunen
Jos olet opiskelijana, ole yhteydessä oman oppilaitoksesi äidinkielen opettajaan halutessasi hyödyntää tätä itsenäisesti opiskeltavaa äidinkielen materiaalia opinnoissasi

OPISKELUTAPA

Itsenäinen opiskelu verkossa: Opiskelu tapahtuu itsenäisesti oppilaitoksen sähköisessä oppimisympäristössä, josta löytyvät opiskelumateriaalit ja oppimistehtävät ohjeineen.

ALOITA OPINNOT TÄSTÄ

Sinut ohjataan osoitteeseen https://sway.office.com/GDk2pHJ99tSVYYEt?ref=Link

Viestintä- ja vuorovaikutus, äidinkieliLänsirannikon koulutus Oy WinNova

Tämä palvelu on kehitetty valtakunnalliseen käyttöön eri oppilaitosten yhteistyönä AAVA – Avoin väylä ammattiin hankkeessa vuosina 2015–18. Palvelun kehittämiseen on osallistunut lähes 2 000 nuorta ja aikuista yhdessä oppilaitosten opetus- ja ohjaushenkilöstön sekä ohjauspalvelujen asiantuntijoiden kanssa. Hanke nimettiin vuonna 2018 Suomen ehdokkaaksi Euroopan komission jakaman European Funding for Excellence award -palkinnon saajaksi. Hanke saavutti kilpailussa toisen sijan.

Avoimia opintoja tarjoavat oppilaitokset vastaavat opintojen sisällöistä ja käytännön toteutuksesta. Palvelun yhteistyösopimuksen solmineet oppilaitokset omistavat palvelun ja vastaavat sen ylläpidosta yhteisesti.

Palvelun valtakunnallista käyttöönottoa testataan Avoimet ammatilliset opinnot -hankkeessa vuosina 2018-2020. Hanketta rahoittavat Euroopan sosiaalirahasto, ELY-keskus ja toteuttajaorganisaatiot.

Lisätietoja: Projektipäällikkö Jaana Kilpinen, Turun kaupungin sivistystoimiala, Suunnittelu- ja kehittämispalvelut, p. 050 4283154. etunimi.sukunimi@Turku.fi