Tällä sivustolla käytetään evästeitä kävijämäärien seurantaan sekä markkinoinnin kehittämiseen.

Materiaalit vieraskielisille

Harjoituksia ravintolakeittiöstä

Virtuaalisessa ravintolakeittiö ympäristössä opiskellaan sanastoa, rakenteita ja kielenkäyttötilanteita. Monipuolinen ja kaikille tasoille sopiva tehtäväpatteristo.

Avaa ravintolakeittiö tästä

Puhdistuspalvelualan suomea maahanmuuttajille

Opiskelet puhdistuspalvelualan työvälineiden nimiä suomeksi. Lyhyitä videoita työvälineistä. Sisältö keskittyy suulliseen kielitaitoon. Ei kielioppia.

Avaa sanasto tästä

Autonasennus

Ohjevideoita autonasennuksesta.

Katso videot tästä

Sähköturvallisuus ja sähköpiirrustukset

Harjoituksia ja sanastoa sähköturvallisuudesta ja sähköpiirrustuksista.

Avaa sanasto ja harjoitukset tästä

Sanastoharjoituksia työkaluista ja autonasennuksen työvaiheista

Sisältää kuunteluharjoituksia, yhdistely-ja aukkotehtäviä.

Avaa harjoitukset tästä

Rengastyö

Lyhyitä videoita rengastyöstä. Sopii myös maahanmuuttajille.

Katso videot tästä

Kotisuomessa

Opetushallituksen AIKIS -hankekokonaisuudessa tuotetut kielimateriaalit on koottu yhteen Kotisuomessa -nimiseksi palveluksi. Palvelu on halukkaiden maksutta käytettävissä. Turun ammatti-instituutti oli yksi hanketoimijoista.

Kotisuomessa - verkkosivusto

Rakennusalan suomea maahanmuuttajille

Lyhyitä videoita ja harjoituksia rakennusalalta.

Katso videot ja harjoitukset tästä

Maalausalan sanastoa maahanmuuttajille

Opiskelet maalausalan työkalujen ja välineiden nimiä suomeksi, ja opiskelet työturvallisuusasioita. Tutustut eri ammatteihin ja ammattitutkintoihin. Lyhyitä videoita työkaluista, työohjeista sekä työturvallisuudesta. Harjoituksia työkalujen ja laitteiden suomalaisista nimistä. Sisältö keskittyy suulliseen kielitaitoon. Ei kielioppia.

Avaa sanasto tästä

Metallialan sanastoa maahanmuuttajille

Opiskelet eri ammattien työkalujen ja koneiden nimiä suomeksi, sekä opit työturvallisuusasioita. Tutustut eri ammatteihin ja ammattitutkintoihin. Lyhyitä videoita työkaluista, koneista ja laitteista, työohjeista sekä työturvallisuudesta. Harjoituksia työkalujen, koneiden ja laitteiden suomalaisista nimistä. Sisältö keskittyy suulliseen kielitaitoon. Ei kielioppia.

Avaa sanasto tästä

Liiketalouden ja hallinnon alan sanastoa

Quizlet alan sanastosta.

Avaa sanasto tästä

Autonosturin käyttö

Lyhyitä videoita autonosturien käytöstä. Sopii myös maahanmuuttajille.

Katso videot tästä

Tämä palvelu on kehitetty valtakunnalliseen käyttöön eri oppilaitosten yhteistyönä AAVA – Avoin väylä ammattiin hankkeessa vuosina 2015–18. Palvelun kehittämiseen on osallistunut lähes 2 000 nuorta ja aikuista yhdessä oppilaitosten opetus- ja ohjaushenkilöstön sekä ohjauspalvelujen asiantuntijoiden kanssa. Hanke nimettiin vuonna 2018 Suomen ehdokkaaksi Euroopan komission jakaman European Funding for Excellence award -palkinnon saajaksi. Hanke saavutti kilpailussa toisen sijan.

Avoimia opintoja tarjoavat oppilaitokset vastaavat opintojen sisällöistä ja käytännön toteutuksesta. Palvelun yhteistyösopimuksen solmineet oppilaitokset omistavat palvelun ja vastaavat sen ylläpidosta yhteisesti.

Palvelun valtakunnallista käyttöönottoa testataan Avoimet ammatilliset opinnot -hankkeessa vuosina 2018-2020. Hanketta rahoittavat Euroopan sosiaalirahasto, ELY-keskus ja toteuttajaorganisaatiot.

Lisätietoja: Projektipäällikkö Jaana Kilpinen, Turun kaupungin sivistystoimiala, Suunnittelu- ja kehittämispalvelut, p. 050 4283154. etunimi.sukunimi@Turku.fi