Tällä sivustolla käytetään evästeitä kävijämäärien seurantaan sekä markkinoinnin kehittämiseen.

Ammatilliset materiaalit

Autonasennus

Ohjevideoita autonasennuksesta.

Katso videot tästä

Rengastyö

Lyhyitä videoita rengastyöstä. Sopii myös maahanmuuttajille.

Katso videot tästä

Asiakaspalveluruotsi

Asiakaspalveluruotsin materiaalin avulla voi harjoitella asiakaspalvelutilanteisiin liittyvää sanastoa hotelli-, majoitus- ja ravintolatoiminnassa sekä kaupan alalla.

Avaa asiakaspalveluruotsi tästä

Autonosturin käyttö

Lyhyitä videoita autonosturien käytöstä. Sopii myös maahanmuuttajille.

Katso videot tästä

Asiakaspalveluenglanti

Asiakaspalveluenglannin materiaalin avulla voi harjoitella asiakaspalvelutilanteisiin liittyvää sanastoa hotelli-, majoitus- ja ravintolatoiminnassa sekä kaupan alalla.

Avaa asiakaspalveluruotsi tästä

Ruokaa hygieenisesti

Materiaali sisältää erityyppisiä vuorovaikutteisia tehtäviä, joiden avulla voit lisätä ja testata hygieniatietouttasi. Löydät materiaalista myös keskeiset sanat useilla eri kielillä.

Avaa ruokaa hygieenisesti -sivusto tästä

Ammattiosaajan työkykypassiopinnot

Oppimateriaalien tavoitteena on vahvistaa ymmärrystä työkyvystä huolehtimisen merkityksestä osana ammattitaitoa sekä lisätä tietoja, taitoja ja motivaatiota huolehtia omasta terveydestä ja hyvinvoinnista opiskelun aikana ja sen jälkeen. Materiaalia voidaan käyttää apuna ammattiosaajan työkykypassin suorittamisessa.

Avaa Ammattiosaajan työkykyopinnot tästä

Tämä palvelu on kehitetty valtakunnalliseen käyttöön eri oppilaitosten yhteistyönä AAVA – Avoin väylä ammattiin hankkeessa vuosina 2015–18. Palvelun kehittämiseen on osallistunut lähes 2 000 nuorta ja aikuista yhdessä oppilaitosten opetus- ja ohjaushenkilöstön sekä ohjauspalvelujen asiantuntijoiden kanssa. Hanke nimettiin vuonna 2018 Suomen ehdokkaaksi Euroopan komission jakaman European Funding for Excellence award -palkinnon saajaksi. Hanke saavutti kilpailussa toisen sijan.

Avoimia opintoja tarjoavat oppilaitokset vastaavat opintojen sisällöistä ja käytännön toteutuksesta. Palvelun yhteistyösopimuksen solmineet oppilaitokset omistavat palvelun ja vastaavat sen ylläpidosta yhteisesti.

Palvelun valtakunnallista käyttöönottoa testataan Avoimet ammatilliset opinnot -hankkeessa vuosina 2018-2020. Hanketta rahoittavat Euroopan sosiaalirahasto, ELY-keskus ja toteuttajaorganisaatiot.

Lisätietoja: Projektipäällikkö Jaana Kilpinen, Turun kaupungin sivistystoimiala, Suunnittelu- ja kehittämispalvelut, p. 050 4283154. etunimi.sukunimi@Turku.fi