Tällä sivustolla käytetään evästeitä kävijämäärien seurantaan sekä markkinoinnin kehittämiseen.

AVOIMET AMMATILLISET OPINNOT

Harrasta opiskelua tai tavoittele tutkintoa!

Avoimet ammatilliset opinnot
Avoimet ammatilliset opinnot -palvelu tarjoaa vaihtoehtoisen ja joustavan tavan hankkia osaamista eri oppilaitosten avointen opintojen tarjontaa hyödyntäen. Opiskelu tapahtuu verkossa itsenäisesti tai opettajan johdolla.

Hae opintoja:

<
>

Mitä hyötyä avoimista opinnoista on?

Avointen opintojen opiskelu antaa sinulle mahdollisuuden hankkia opinnoissa ja työelämässä tarvittavaa osaamista tai opiskella enemmän. Jopa kipinä uuden tutkinnon suorittamiseen voi herätä. Jos haluat osoittaa avoimesti hankkimasi osaamisen osaksi tutkintoa, ota yhteys oppilaitokseen, jossa jo opiskelet, tai ota yhteyttä oppilaitokseen, jossa haluaisit opiskella.

Onko opinnoilla ikärajaa?

Ei ole. Opinnot ovat tarjolla kaiken ikäisille.

Saanko avoimista opinnoista opintosuorituksen?

Jos suoritat jo tutkintoa, ole yhteydessä oppilaitokseesi. Siellä voit osoittaa avoimesti hankkimasi osaamisen osaksi tutkintoa. Jos et vielä suorita tutkintoa, ole yhteydessä oppilaitokseen, jossa haluaisit opiskella. Siellä voit osoittaa näin hankkimasi osaamisen.

Tämä palvelu on kehitetty valtakunnalliseen käyttöön eri oppilaitosten yhteistyönä AAVA – Avoin väylä ammattiin hankkeessa vuosina 2015–18. Palvelun kehittämiseen on osallistunut lähes 2 000 nuorta ja aikuista yhdessä oppilaitosten opetus- ja ohjaushenkilöstön sekä ohjauspalvelujen asiantuntijoiden kanssa. Hanke nimettiin vuonna 2018 Suomen ehdokkaaksi Euroopan komission jakaman European Funding for Excellence award -palkinnon saajaksi. Hanke saavutti kilpailussa toisen sijan.

Avoimia opintoja tarjoavat oppilaitokset vastaavat opintojen sisällöistä ja käytännön toteutuksesta. Palvelun yhteistyösopimuksen solmineet oppilaitokset omistavat palvelun ja vastaavat sen ylläpidosta yhteisesti.

Palvelun valtakunnallista käyttöönottoa testataan Avoimet ammatilliset opinnot -hankkeessa vuosina 2018-2020. Hanketta rahoittavat Euroopan sosiaalirahasto, ELY-keskus ja toteuttajaorganisaatiot.

Lisätietoja: Projektipäällikkö Jaana Kilpinen, Turun kaupungin sivistystoimiala, Suunnittelu- ja kehittämispalvelut, p. 050 4283154. etunimi.sukunimi@Turku.fi